Wpływ poziomu wsparcia finansowego na kształtowanie zmian zasobów, organizacji i efektów ekonomicznych gospodarstw rolniczych - Łęczycki, Kazimierz (Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2009)
Kluczowym elementem życia gospodarczego współczesnej nam rzeczywistości jest interwencja państwa w mechanizmy rynkowe. Podjęta została próba określenia, w jakim stopniu poziom pomocy finansowej wpływa na zmiany w zasobach , strukturze organizacyjnej oraz wynikach produkcyjno-ekonomicznych gospodarstw rolniczych.