Szanse wykorzystania e-learningu w edukacji w nawiązaniu do obszarów wiejskich - Parlińska, Maria; Pomaska, Anna (Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2008)
Autorki prezentowanego artykułu charakteryzują możliwości zastosowania nowoczesnych technologii w edukacji. Wprawdzie nauczanie na odległość ma już tradycję trzystuletnią, niemniej jednak wspołczesne technologie zmieniły zdecydowanie jego metodologią. W artykule zwraca się uwagę na znaczenie e-learningu dla edukacji na obszarach wiejskich