Ranking państw UE ze względu na potencjalne możliwości zaspokojenia zapotrzebowania na produkty rolnicze z wykorzystaniem metod porządkowania liniowego - Ksielińska, Joanna (Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2016)
Celem badań przedstawionych w artykule było sporządzenie, z wykorzystaniem metod porządkowania liniowego, rankingu państw ze względu na potencjalne możliwości zaspokojenia zapotrzebowania na produkty rolnicze. Celem dodatkowym, o charakterze metodyczny, było porównanie dwóch procedur wspomagających wybór metody porządkowania liniowego.