Ekoinnowacje - wybrane aspekty - Popławski, Łukasz (Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2015)
W przyszłości to właśnie innowacje będą stanowiły o wzroście i rozwoju społeczno-gospodarczym krajów. Innowacja jest siła napędową współczesnej gospodarki i wymaga nakładów oraz wsparcia. Artykuł podejmuje temat przedstawienia wybranych aspektów ekoinnowacji Z tego względu w artykule poruszono zagadnienie wdrażania innowacji przynoszących korzyści środowisku przyrodniczemu.