Ocena skuteczności promocji produktów regionalnych na Podkarpaciu i Lubelszczyźnie - Oleniuch, Iwona; Giera, Sławomir; Krasna, Małgorzata (Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2007)
Przedmiotem pracy jest próba oceny skuteczności promocji produktów regionalnych.Podstawą wnioskowania były badania ankietowe przeprowadzone w miesiącach luty i marzec 2007 r.w województwie podkarpackim i lubelskim. Dobór próby miał charakter celowy. Przeankietowano250 osób: klientów marketów, uczniów ostatnich klas dwóch szkół gospodarczych oraz mieszkańcówwsi.