Main Article Content
Article Details
Efektywność ekonomiczna gospodarstw ekologicznych. [2004]. Tryb dostępu: www.witrynawiejska.org.pl/strona.php?p=673. Data odczytu: 30.04.2008.
Łuczka-Bakuła W. [2007]: Rynek żywności ekologicznej. Wyznaczniki i uwarunkowania rozwoju. PWE, Warszawa.
Międzynarodowa Federacja Rolnictwa Ekologicznego IFOAM. [2008]. Tryb dostępu: www.ifoam.org. Data odczytu: lipiec 2008.
Nestorowicz R. [2006]: Kanały dystrybucji żywności ekologicznej. Przemysł Spożywczy nr 12.
Pilarski S., Grzybowska M., Brzeziński M. [2003]: Rynek żywności ekologicznej. Wyd. Wyższej Szkoły Agrobiznesu w Łomży, Seria Monografie i Rozprawy, Łomża.
Rocznik statystyczny rolnictwa i obszarów wiejskich. [2007]. GUS, Warszawa.
Rolnictwo ekologiczne w Polsce w 2003 roku. Raporty i analizy Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. [2004]. Tryb dostępu: www.ijhar-s.gov.pl. Data odczytu: 30.04.2008.
Rozporządzenie Komisji nr 94/92 z 14.01.1992 r. [1992]. Official Journal L 011, 17.01.1992, s. 0014–0015, z późn. zm.
Rozporządzenie Rady nr 2092/91 z 24.06.1991 r. w sprawie produkcji ekologicznej produktów rolnych oraz znakowania produktów rolnych i środków spożywczych. [1991]. Official Journal L 198, 22.07.1991, s.1, z późn. zm.
Runowski H. [2004]: Gospodarstwo ekologiczne w zrównoważonym rozwoju rolnictwa i obszarów wiejskich. Wieś i Rolnictwo nr 3.
Rynek żywności ekologicznej w Polsce. [2008]. Tryb dostępu: www.gieldaspozywcza.pl. Data odczytu: 30.04.2008.
Sołtysiak U.: [2008]: Żywność ekologiczna – zasady produkcji i kontroli. Przemysł fermentacyjny i owocowowarzywny nr 1.
Stan i tendencje rozwoju rolnictwa ekologicznego w Polsce wg danych na dzień 31 grudnia 2006 r. oraz jego rozwoju na przestrzeni lat 2004-2006. Raporty i analizy Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. [2007]. Tryb dostępu: www.ijhar-s.gov.pl. Data odczytu: 30.04.2008.
Stan i tendencje rozwoju rolnictwa ekologicznego w Polsce wg stanu na dzień 31 czerwca 2007 r. Raporty i analizy Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. [2008]. Tryb dostępu:: www.ijhars.gov.pl. Data odczytu: 30.04.2008.
Ustawa z dnia 20 kwietnia 2004 r. o rolnictwie ekologicznym. [2004]. Dz.U. nr 93, poz. 898, z późn. zm.
Żakowska-Biemans S. [2006]: Organizacja sprzedaży żywności ekologicznej w nowych krajach członkowskich Unii Europejskiej. Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu tom VIII, zeszyt 3.
Żakowska-Biemans S., Gutkowska K. [2003]: Rynek żywności ekologicznej w Polsce i w krajach Unii Europejskiej. Wyd. SGGW, Warszawa.
Downloads
- Ewa Kiryluk-Dryjska, Ocena alokacji środków Planu Rozwoju Obszarów Wiejskich przy wykorzystaniu metod optymalizacyjnych , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 4 (2008)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Renata Matysik-Pejas, Monika Szafrańska, Agnieszka Potocka, Stan i uwarunkowania wymiany handlowej Polski z Rosją w zakresie produktów rolno-spożywczych , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 10 Nr 2 (2010)
- Renata Matysik-Pejas, Sezonowość skupu mleka oraz jego cen przed i po wprowadzeniu systemu kwotowania w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 2 (2007)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.