Main Article Content
Article Details
European Market Observatory for Fisheries and Aquaculture Products (2016). The EU fish market – 2016 Edition, Bruksela. Pobrano z: https://www.eumofa.eu/pl/eumofa-publications.
FAO - Conversion factors - landed weight to live weight. FAO Fisheries Circular No. 847, 1992.
FAO - Conversion factors - landed weight to live weight. FAO Fisheries Circular No.847, Revision 1, 2000.
Gullestad, P., Aglen, A., Bjordal, A., Blom, G., Johansen, A., Krog, J., Misund, O.A., Røttingen, I. (2014). Changing attitudes 1970–2012: Evolution of the Norwegian management framework to prevent overfishing and to secure long-term sustainability. ICES Journal of Marine Science, 71(2), 173-182. (Crossref)
Hryszko, K., Kuzebski, E., Lirski, A. (2014). Sytuacja na światowym rynku ryb i jej wpływ na rozwój sektora rybnego w Polsce, Program Wieloletni 2011-2014 nr 106, IERiGŻ - PIB, Warszawa, 48-83.
Horbowy, J. (2016). Stan zasobów ryb na Bałtyku i zalecane przez ICES dopuszczalne połowy (TAC) w 2017 roku. W: Wiadomości rybackie nr 5-6 (2011), Wydawnictwo Morski Instytut Rybacki - PIB, 4-7.
Luderer, D., Nollau, V., Vetters, K. (2010). Mathematical Formulas for Economists, Springer, Heidelberg. (Crossref)
Rynek ryb. Stan i perspektywy (2016). (red. Hryszko K.), nr 25, IERiGŻ - PIB, Warszawa.
Downloads
- Krzysztof Hryszko, Pozycja konkurencyjna handlu zagranicznego sektora rybnego w krajach Unii Europejskiej , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 2 (2016)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.