Main Article Content
Article Details
Ambastha, A., Momaya, K. (2004). Competitiveness of firms: review of theory, frameworks, and models. Singapore Management Review, 26(1), 45-61.
Avermaetea, T., Viaenea, J.,Morganb, E.J., Pittsc, E., Crawfordb, N., Mahon, D. (2004). Determinants of product and process innovation in small food manufacturing firms. Trends in Food Science & Technology, 15, 474 483. (Crossref)
Drucker, P.F. (1998). On the Profession of Management. Boston: Harvard Business Scholl Press.
Dunford, M., Louri, H., Rosenstock, M. (2001). Competition, competitiveness, and enterprise policies, MPRA Paper 29971, University Library of Munich, Germany.
Figiel, Sz. (ed.) (2015). Selected aspects of innovation in the agri-food sector. Warszawa: IERiGŻ - PIB.
Flak, O., Głód, G. (2009). Competitiveness of the company. Concepts, definitions, models. Part 1, Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej w Katowicach, Katowice.
Fryc, J. (2018). The export of Polish food is growing like on yeast. Increase by more than 400 per cent. Downloaded 15 October 2018 from: https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/eksport-polskiej-zywnosci-do-ue/fjwvb97.
Gorynia, M. (2010). Competitiveness in microeconomic terms. In: Gorynia M., Łaźniewska E. Compendium of knowledge on competitiveness. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa.
Gorynia, M. (ed.) (2002). A competitive gap at the enterprise level and Poland's accession to the European Union. Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, Poznań.
Hryszko, K. (red.) (2018). Agricultural Market. October 2018, Warszawa: IERiGŻ - PIB.
Jachowski, P. (2016). The meat industry on the trail of innovation. Downloaded 20 October 2018 from: https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykuly/branza-miesna-na-szlaku-innowacji,5417.
Juchniewicz, M. (2014). Trends in the international competitiveness of the food industry of the European Union Member States. Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, 101(1), 31-40.
Kociszewski, M., Szwacka-Mokrzycka, J. (2011). Conditions for the development of the food industry after Poland's accession to the EU. ZN SGGW Problemy Rolnictwa Światowego, 11(2), 67-77.
Lemanowicz, M. (2014). Innovative activity of enterprises in Poland with particular emphasis on the food industry. Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 16(6), 307-312.
Lombana, J. (2011). Looking for a distinctive model with which to analyze competitiveness. ACR, 19 (3&4), 32 45.
Multański, J. (2018). Raport: Konsolidacja i problemy w branży mięsnej, Think M&A - Branża Mięsna 2018 (Report: Consolidation and problems in the meat industry, Think M&A - Meat industry 2018).
Muthusamy, S.K. (2009). Organizational innovativeness: a theoretical review and integration. Social Science Research Network. (Crossref)
OECD (1996). Globalisation and competitiveness: Relevant Indicators, „STI Working Papers”, np. 16/1996, Paris.
Porter, M.E. (1990). The Competetive Advantage of Nations. With a new introduction. The Free Press Ltd. New York.
Schwab, K. (2012). Global Competitiveness Report 2012-2013”, World Economic Forum, September 2012. Downloaded 20 October 2018 from: http://reports.weforum.org/global-competitivenessreport-2012-2013.
Szajner, P. (ed.) (2018). Handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi (Foreign trade in agri-food products). Nr 48/2018, Warszawa: IERiGŻ - PIB.
Szczepaniak, I. (2014). Konkurencyjność polskiego przemysłu spożywczego na rynku krajowym i międzynarodowym - wybrane elementy (Competitiveness of the Polish food industry on the domestic and international market - selected elements). Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 16(4), 281-287.
Szczepaniak, I. (2017). Międzynarodowa konkurencyjność przemysłu spożywczego w okresie członkostwa Polski w Unii Europejskiej. Bułgarsko–Polska Konferencja Naukowa pt. Rolnictwo i obszary wiejskie Polski i Bułgarii we Wspólnej Polityce Rolnej 2014-2020 i po roku 2020 (International competitiveness of the food industry in the period of Poland's membership in the European Union. Bulgarian-Polish Scientific Conference "Agriculture and rural areas of Poland and Bulgaria in the Common Agricultural Policy 2014-2020 and beyond 2020”), Sofia, 12-13 October 2017.
Szopik, K. (2007). Innowacyjność przedsiębiorstw w aspekcie wzrostu konkurencyjności gospodarki (Innovativeness of enterprises in the aspect of increasing the competitiveness of the economy). ZN US Ekonomiczne Problemy Usług, 453(8), 295-300.
Tacken, G.M.L., Banse, M., Batowska, A., Gardebroek, C., Turi, K.N., Wijnands, J.H.M., Poppe, K.J. (2009). Competitiveness of the EU Dairy Industry. Lei Wageningen UR, The Hague.
Tereszczuk, M. (2018). Konkurencyjność polskiego eksportu rolno-spożywczego. (Competitiveness of Polish agri-food export). Downloaded 20 October 2018 from: http://www.eksporterzy.org/documents/2018-03-21_prezentacja/M_Tereszczuk_Konkurencyjnosc.pdf
Tłuczak, A. (2017). Konkurencyjność przestrzenna rolnictwa w krajach Unii Europejskiej (Spatial competitiveness of agriculture in the European Union countries). Problemy Rolnictwa Światowego, 17(3), 279-285. (Crossref)
Wieczorkiewicz, R. (2016). Branża mięsna stawia na innowacje (The meat industry is committed to innovation). Downloaded 20 October 2018 from: http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/branza-miesna-stawia-na-innowacje,127770.html.
Downloads
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.