Main Article Content
Article Details
David, T. (1985). Handbook of Management Accounting, London. Pitman Publishing Limited.
Evraret, S., Riahi Belkaoui, A. (1988). Usefulness of value added Reporting, A review and synthesis of the literature. Managerial Finance 24(11), 1-15. (Crossref)
Główczyk, J. (2000). Uniwersalny słownik ekonomiczny (Universal economic dictionary). Fundacja Innowacja, Warszawa.
Hamulczuk, M. (red.) (2015). Struktury rynku i kierunki ich zmian w łańcuchu marketingowym żywności w Polsce i na świecie (Market structures and directions of their changes in the food marketing chain in Poland and in the world), IERiGŻ-PIB, Warszawa.
Jarzębiowski, S., Klepacki, B. (2013). Łańcuchy dostaw w gospodarce żywnościowej (Supply Chain in Food Industry). ZN SGGW Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, 103, 107-117
Lorenc, S. (2016). Metodologie raportowania wartości dodanej dla interesariuszy (Methodologies of Reporting of Value Added to Stakeholders). Organizacja i Zarządzanie: Kwartalnik Naukowy, 2(34), 127-141.
Morley, M.F. (1979). The Value Added Statement in Britain. The Accounting Review, 54(3), 618-629.
Picur, R.D. (2007). The effects of accounting knowledge on the omission of value added information in wealth measurement and distribution decisions. Review of Accounting and Finance, 6(1), 15-23. (Crossref)
Sielska, A., Kuszewski, T., Pawłowska, A., Bocian, M. (2015). Wpływ polityki rolnej na kształtowanie się wartości dodanej (The impact of agricultural policy on the development of added value), IERiGŻ-PIB, Warszawa.
Sizer, J. (1979). An Insight into Management Accounting, London: Pitman Publishing Limited.
Urban R. (2002). Wartość dodana i marże w przetwórstwie głównych produktów rolnych (Value added and margins in the processing of major agricultural products), IERiGŻ Warszawa.
Downloads
- Marcin Krawczak, Włodzimierz Rembisz, Występowanie efektu Kinga na wybranych rynkach rolnych w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 17 Nr 3 (2017)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.