Main Article Content
Article Details
Binder, F. (1993). Jakość żywności, rolnictwo ekologiczne od teorii do praktyki. Stowarzyszenie Ekoland, Stiftung Leben & Umwelt. Warszawa, 201-210.
Brodzińska, K. (2014). Rolnictwo ekologiczne – tendencje i kierunki zmian. Zeszyty Naukowe Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Problemy Rolnictwa Światowego, t. 14 (XXIX), z. 3, 27-36.
Hal, T., Lopez, G., Marshall, M., Dennis, J. (2010). Barriers to Adopting Sustainable Floriculture Certification. HORTSCIENCE. Nr 5 (45), 778–783. (Crossref)
Kettunen, M., Vihervaara, P., Kinnunen, S., D’Amato, D., Badura, T., Argimon, M., Ten Brink, P. (2012). Socioeconomic importance of ecosystem services in the Nordic Countries. Synthesis in the context of The Economics of Ecosystems and Biodiversity (TEEB). TemaNord. (Crossref)
Kryteria rolnictwa ekologicznego stowarzyszenia EKOLAND. Pobrane w kwietniu 2016 z: http://www.ekolandzach.pl.
Kuś, J. (2010). Rolnictwo ekologiczne i perspektywy jego rozwoju. Studia i Raporty IUNG – PIB, z. 26, 23-36.
Läpple, D. (2012). Comparing attitudes and characteristics oforganic, former organic and conventional farmers: Evidence from Ireland. Renewable Agriculture and Food Systems, nr 4(28), 329–337. (Crossref)
Łukasiński, W. (2008). Zarządzanie jakością produktu ekologicznego, Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, nr 1, 146-153.
Pawlewicz, A., Szamrowski, P. (2012). Rola grup producenckich w rolnictwie ekologicznym w opinii właścicieli gospodarstw ekologicznych. Roczniki Naukowe SERiA, t. XIV, z. 5, 160-163.
Raport o stanie rolnictwa ekologicznego w Polsce w latach 2009-2010. GIHARS. Pobrane w kwietniu 2016 z: http://www.ijhar-s.gov.pl.
Raport o stanie rolnictwa ekologicznego w Polsce w latach 2013-2014. GIHARS. Pobrane w kwietniu 2016 z: http://www.ijhar-s.gov.pl.
Rozporządzenie Rady (WE) nr 834/2007 z dnia 28 czerwca 2007 roku w sprawie produkcji ekologicznej i znakowania produktów ekologicznych.
Sharifi, O., Sadati, S., Ghobadi, F., Mohamadi, Y., Tolou Del, P. (2010). Barriers to conversion to organic farming: A case study in Babol County in Iran. African Journal of Agricultural Research. nr 5 (16), 2260-2267, 18 August, 2010.
Strochlic, R., Sierra, L. (2007). Conventional, Mixed and „deregistered” organic farmers: Entry barriers and reason for exiting Organic production in California. California Institute for Rural Studies, California, 24-27.
Szoszkiewicz, J. (1999). Ekologiczne aspekty Rolnictwa. W: J. Strzałko, T. Mossor-Pietraszewska (red.). Kompendium wiedzy o ekologii. PWN, Warszawa-Poznań. 447-451, 464-469.
The World of Organic Agriculture Statistics and Emerging Trends 2016. Pobrane w kwietniu 2016 z: http://www.organic-world.net/yearbook/yearbook-2016.html.
Zakova-Kroupova, Z., Malý, M. (2013). The determinants of adopting organic farming practices: a case study in the Czech Republic. Agricultural Economics - Czech. nr 1 (59), 19-28. (Crossref)
Żakowska-Biemans, S. (2000). Bariery zakupu żywności ekologicznej w opinii polskich konsumentów. Roczniki Naukowe SERiA, Tom VII, z. 3, 203-207.
Żakowska-Biemans, S. (2011). Polish consumers food choices and beliefs about organic food. British Food Journal, nr 1, 122-137. (Crossref)
Żakowska-Biemans, S., Gutkowska, K. (2003). Rynek żywności ekologicznej w Polsce i w krajach Unii Europejskiej. Wydawnictwo SGGW Warszawa.
Downloads
- Joanna Szymańska, Finansowanie urządzeń i obiektów z zakresu gospodarki wodno ściekowej na obszarach wiejskich w Polsce (wybrane problemy za lata 2005-2014) , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 3 (2016)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Anna Walaszczyk, Jarosław Redzisz, Implementacja Dobrej Praktyki Rolniczej, studium przypadku , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 12 Nr 4 (2012)
- Anna Walaszczyk, Maciej Ordziński, Znaczenie zarządzania identyfikowalnością wyrobów spożywczych dla konsumentów - badania i analiza , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 14 Nr 3 (2014)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.