Main Article Content
Article Details
Christopher M. [2000]: Logistyka i zarządzanie łańcuchem dostaw, strategie obniżki kosztów i poprawy poziomu usług. Wydanie II, PCDL.
Czyżewski A. [2001]: Współczesne problemy agrobiznesu w Polsce. Wyd. AE, Poznań.
Gołębiewski J. [2007]: Systemy marketingowe produktów roślinnych – aspekty organizacyjne i instytucjonalne. [W:] Systemy marketingowe produktów żywnościowych – aspekty teoretyczne. J. Gołębiewski (red.). Wyd. SGGW, Warszawa.
Lemanowicz M. [2009]: Zarządzanie łańcuchami dostaw w dobie globalizacji. Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu t. XI, z. 3.
Polska w Unii Europejskiej. [2009]. GUS, Warszawa.
Poprawa funkcjonowania łańcucha dostaw żywności w Europie. Wersja ostateczna. [2009]. Komunikat Komisji do Parlamentu Europejskiego, Rady Europejskiego Komitetu Ekonomiczno-Społecznego i Komitetu Regionów. Bruksela.
Produkt Krajowy Brutto według województw i podregionów [2004 i lata następne]. GUS, Katowice.
Rolnictwo i gospodarka żywnościowa w Polsce w 2009 r. [2010]. MRiRW, Warszawa.
Rutkowski K. [2000]: Logistyka dystrybucji. Difin, Warszawa.
Rutkowski K. [2004]: Zarządzanie łańcuchem dostaw – próba sprecyzowania terminu i określenia związków z logistyką. GMiL nr 12.
Stańko S. [2008]: Tendencje zmian cen produktów rolnych i żywnościowych w Polsce w latach 1996-2008. Zeszyty Naukowe SGGW seria Problemy Rolnictwa Światowego t. 4 (XIX), s. 421. (Crossref)
Urban R. [2010]: Produktywność i efektywność polskiego przemysłu spożywczego. Przemysł Spożywczy nr 1.
Witkowski J. [2003]: Zarządzanie łańcuchem dostaw. PWE, Warszawa.
Downloads
- Urszula Motowidlak, Tendencje w rolnictwie ekologicznym w krajach Unii Europejskiej , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 5 (2008)
- Urszula Motowidlak, Aktywność gospodarstw rolnych w Polsce w budowaniu łańcuchów dostaw , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 8 (2009)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.