Main Article Content
Article Details
Alvensleben V.R. [2000]: Verbraucherpräferenzen für regionalne Produkte: Konsumtheoretishe Grundlagen.Dachverband Agrarforschung: Regionalne Vermarktungssysteme in der land-, Ernährungs- und Forstwirtschaft, t. 30.
Drożdż A. [2006]: Europejski system ochrony tradycyjnych produktów żywnościowych. Wieś i Doradztwo nr 3-4 (47-48), ss. 13-15.
Gutkowska K., Ozimek I. [2005]: Wybrane aspekty zachowań konsumentów na rynku żywności - kryteria zróżnicowania. Wyd. SGGW, Warszawa, ss.142.
Harasim A. [2006]: Wskaźniki stosowane do oceny regionalnego zróżnicowania rolnictwa. Wieś Jutra nr 6(95), ss. 24-25.
Jąder K. [2006]: Uwarunkowania konkurencyjności produktów regionalnych w ofercie artykułów spożywczych. [W:] Agrobiznes 2006. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, nr 1118, ss. 341-342.
Kowalik I., Sikora T. [2005]: Marketing produktów regionalnych - cz.1. Marketing i rynek nr 9, ss. 15-17. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Wydział Oznaczeń Geograficznych. [2005]. Tryb dostępu: http://www.minrol.gov.pl/DesktopDefault.aspx?TabOrgId=1531
O produktach tradycyjnych i regionalnych. Możliwości a polskie realia. [2005]. Gąsiorowski M. (red.). Wydawnictwo Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa.
Raczkowska M. [2007]: Znaczenie i ochrona tradycyjnej żywności w Unii Europejskiej i w Polsce. Roczniki Naukowe SERiA, tom IX, zeszyt 4, ss. 156-160.
Rzytki M. [2005]: Sprzedaż produkt tradycyjny. [W:] O produktach tradycyjnych i regionalnych. MoĪliwożci a polskie realia. Gąsiorowski M. (red.). Wydawnictwo Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa.
Strategia rozwoju województwa podkarpackiego na lata 2007-2020. [2006]. Zarząd Województwa Podkarpackiego, Rzeszów.
Swulińska-Katulska A., Szuber M. [2006]: Świadomość konsumentów i producentów w ocenie jakości produktów regionalnych. Zagadnienia Doradztwa Rolniczego nr 2, ss. 30-31.
Szynecka A. [2005]: Włoski system ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych. [W:] O produktach tradycyjnych i regionalnych. Możliwości a polskie realia. Gąsiorowski M. (red.). Wydawnictwo Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa.
Wierzbicka M. [2007]: Podkarpackie produkty na wagę złota. Biuletyn Informacyjno-Handlowy nr 7-8 (224), ss. 22.
Downloads
- Piotr Bórawski, Analiza wskaźników płynności i zadłużenia indywidualnych gospodarstw rolnych , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 4 (2008)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Marta Domagalska-Grędys, Relational Premises in the Cooperation Between Farms with Conservative Breeds and Industry Organisations , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 17 Nr 4 (2017)
- Marta Domagalska-Grędys, Sytuacja na rynku owoców dwa lata po przystąpieniu Polski do UE w kontekście planowanej reformy na lata 2008-2013 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 2 (2007)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.