Main Article Content
Article Details
Annual detailed enterprise statistics for industry (NACE Rev. 2, B-E). Pobrane 2 kwietnia 2016 z: http://appsso.eurostat.ec.europa.eu.
Bank for Accounts of Companies Harmonised. Pobrane 20 kwietnia 2016 z: www.bach.banque-france.fr.
Bieniasz, A., Gołaś, Z., Łuczak, A. (2012). Ocena kondycji finansowej przemysłu spożywczego w Polsce w latach 2005-2010. Zeszyty Teoretyczne Rachunkowości, 67(123), 7-31.
Commission Recommendation of 6 May 2003 concerning the definition of micro, small and medium-sized enterprises, Official Journal of the European Union, L 124/36, 2003/361/EC, 20.5.2003. Pobrane 20 kwietnia 2016 z:http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32003H0361&from=EN.
Drożdż, J., Mroczek, R., Tereszczuk, M., Urban, R. (2014). Polski przemysł spożywczy w latach 2008-2013. Warszawa, IERiGŻ-PIB.
Florek, J., Czerwińska-Kayzer, D., Stanisławska, J. (2013). Klasyfikacja branż sektora przemysłu spożywczego według ich sytuacji finansowej. Zarządzanie i Finanse, 1(3), 151-163.
Gabrusewicz, W. (2014). Analiza finansowa przedsiębiorstwa. Teoria i zastosowanie. PWE, Warszawa.
Gołaś, Z., Kurzawa, I. (2014). Zastosowanie uporządkowanego modelu logitowego w analizie rentowności branż przemysłu spożywczego. Zagadnienia Ekonomiki Rolnej, 1(338), 78-96.
Gołębiowski, G., Grycuk, A., Tłaczała, A., Wiśniewski, P. (2014). Analiza finansowa przedsiębiorstwa, Difin, Warszawa.
Hawawinii, G., Viallet, C. (2006). Finanse menedżerskie. PWE, Warszawa.
NACE Rev. 2 - Statistical classification of economic activities in the European Community, Eurostat, Methodologies and working papers. Pobrane 20 kwietnia 2016 z: http://ec.europa.eu/eurostat/documents/3859598/5902521/KS-RA-07-015-EN.pdf.
Sierpińska, M., Jachna, T. (2004). Ocena przedsiębiorstwa według standardów światowych, PWN, Warszawa.
Skoczylas, W., Niemiec, A. (2005). Przyczynowa analiza ekonomicznej wartości dodanej w identyfikacji i ocenie strategii jej wzrostu. Prace Naukowe, Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu, 1061, 386-398.
The Bank for the Accounts of Companies Harmonized (BACH) database. (2015). Statistics Paper Series, September 2015, no 11, BACH Working Group, European Central Bank. Pobrane 27 kwietnia 2016 z: www.ecb.europa.eu/pub/pdf/scpsps/ecbsp11.en.pdf.
Urban, R. (2009). Dostosowania polskiego przemysłu spożywczego do warunków Unii Europejskiej. Roczniki Nauk Rolniczych, seria G, t. 96, z. 1, 7-15.
Wędzki, D. (2003). Strategie płynności finansowej przedsiębiorstwa. Oficyna Ekonomiczna, Kraków.
Wędzki, D. (2006). Analiza wskaźnikowa sprawozdania finansowego. Oficyna Ekonomiczna, Kraków.
Wigier, M. (2011). Przemysł spożywczy w Polsce - obecnie i w przyszłości. Przemysł Spożywczy, 65(7/8), 13-20.
Downloads
- Anna Bugała, Eksport polskich produktów ogrodniczych poza UE i WNP , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 15 Nr 2 (2015)
- Anna Bugała, Stan i perspektywy rozwoju polskiego handlu zagranicznego owocami, warzywami i ich przetworami z Turcją , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 2 (2016)
- Karolina Jąder, Zmiany w handlu zagranicznym owocami i warzywami w Polsce w latach 2001-2010 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 12 Nr 2 (2012)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Zbigniew Gołaś, Rentowność produkcji pszenicy zwyczajnej w UE , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 17 Nr 2 (2017)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.