Main Article Content
Article Details
Ezekiel, R., Singh, N., Sharma, S., Kaur, A. (2013). Beneficial phytochemicals in potato – a review. Food Research International, vol. 50, 487-496. (Crossref)
Gugała, M., Zarzecka, K., Sikorska, A. (2014). Prozdrowotne właściwości oleju rzepakowego. Postępy Fitoterapii, nr 2, 100-103.
Kalbarczyk, R. (2004). Czynniki agrometeorologiczne a plony ziemniaka w różnych rejonach Polski. Acta Agrophysica, 4(2), 339-350. Pobrane 14 kwietnia 2016 z: http://www. Researchgate.net/publication/26565.
Katan, M.B, Roos, N.M.D. (2004). Promises and problems of functional foods. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, vol. 44, 369-377. (Crossref)
Kondratowicz-Pietruszka, E., Białek, J. (2013). Współczesny rynek tłuszczów ze szczególnym uwzględnieniem obrotu towarowego tłuszczami roślinnymi. Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, Towaroznawstwo, nr 918, 51-69.
Krzymański, J., Bartkowiak-Broda, I., Krygier, K., Szostak, W., Tys, J., Ptasznik, S., Wroniak, M. (2009). Olej rzepakowy – nowy surowiec, nowa prawda. Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju, Warszawa, 1-120.
Leszczyński, W. (2012). Znaczenie ziemniaka jako produktu żywnościowego oraz w przetwórstwie przemysłowym. Ziemniak Polski, nr 1, 38-43.
Lista opisowa odmian roślin rolniczych. (2015). COBORU, Słupia Wielka.
Narits, L. (2010). Effect of nitrogen rate and application time to yield and quality of winter oilseed rape (Brassica napus L. var. oleifera subvar. biennis). Agronomy Research 8 (Special Issue III), 671–686.
Nowacki, W. (2015). Szanse i zagrożenia rynku ziemniaka w Polsce. Roczniki Nauk. Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, t. XVII, z. 1, 169-175.
Rosiak, E. (2012). Krajowy rynek rzepaku w sezonie 2011/12. Rośliny Oleiste – Oilseed Crops, t. XXXIII, 7-17. (Crossref)
Rosiak, E. (2014). Krajowy rynek rzepaku na tle rynku światowego. Zeszyty Naukowe SGGW Problemy Światowego Rolnictwa, t. 14, z. 1, 86-96.
Rynek ziemniaka. Stan i perspektywy. Analizy rynkowe. Lata 1998-2015: IERiGŻ, ARR, MRiRW, Nr 13-42.
Rynek rzepaku. Stan i perspektywy. Analizy rynkowe. Lata 2010-2015: IERiGŻ, ARR, MRiRW, Nr 39-48.
Stypa, I, Zgórska, K. (2010). Ziemniak nasz powszedni. IHAR-PIB, Bonin, 1-24.
Wierzbicka, A. (2012). Zawartość składników mineralnych w bulwach ziemniaka uprawianego w systemie ekologicznym, ich wartość żywieniowa i wzajemne relacje. Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering, 57(4), 188-192.
Wroniak, A, (2012). Wartość żywieniowa olejów rzepakowych tłoczonych na zimno. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 6 (85), 79–92.
Wynikowy szacunek produkcji głównych ziemiopłodów rolnych i ogrodniczych w 2015 roku. (2014). GUS, Warszawa.
Zarzecka, K., Gugała, M., Zarzecka, M. (2013). Ziemniak jako dobre źródło składników odżywczych. Postępy Fitoterapii, nr 3, 191-194.
Zgórska, K. (2013). Wykorzystanie ziemniaka do celów spożywczych i przemysłowych. Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, nr 3/4, 5-9.
Downloads
- Andrzej Czyżewski, Łukasz Kryszak, Współzależności międzygałęziowe w sektorze rolnym w świetle modelu input-output a poziom finansowego wsparcia rolnictwa w wybranych krajach , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 2 (2016)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Agata Grużewska, Marek Gugała, Krystyna Zarzecka, Analiza rynku owoców jagodowych – wybrane elementy , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 4 (2018)
- Krystyna Zarzeczna, Agata Grużewska, Marek Gugała, Anastasiia Yatsyshyn, Produkcja i jakość ziemniaka jadalnego w opinii konsumentów w Polsce i na Ukrainie , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 17 Nr 3 (2017)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.