Main Article Content
Article Details
Agri benchmark Cash Crop. (2018). Pobrane luty 2018 z: www.agribenchmark.org/cash_crop.html.
Aiking, H. (2011). Future protein supply. Trends in Food Science & Technology, 22, 112-120. (Crossref)
Alexandratos, N., Bruinsma, J. (2012). World agriculture towards 2030/2050: the 2012 revision. Agricultural Development Economics Division. Food and Agriculture Organization of the United Nations. Rome
Amino acid content of foods and biological data on proteins. (1970). Food and Agriculture Organization of the United Nations. Rome.
Bułhak-Jachymczyk, B. (2008). Białko (Protein). W: M. Jarosz, B. Bułhak-Jachymczyk (red.) Normy żywienia człowieka. Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych (Norms of human nutrition. Principles of prevention of obesity and non-communicable diseases). (s. 61-91). Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa.
Cash Crop Report. (2011). Braunschweig.
Dietary protein quality evaluation in human nutrition. (2013). Report of an FAO Expert Consultation. Food And Agriculture Organization Of The United Nations, Rome.
FAOSTAT. (2018). Pobrane luty 2018 z: faostat.fao.org/default.aspx?lang=en.
Henchion, M., Hayes, M., Mullen, A.M., Fenelon, M., Tiwari, B. (2017). Future Protein Supply and Demand: Strategies and Factors Influencing a Sustainable Equilibrium. Foods 6(7) 53, 1-21. (Crossref)
Hryniewiecki, L., Roszkowski, W. (2012). Białka (Proteins). W: J. Gawęcki (red.) Żywienie Człowieka Podstawy Nauki o Żywieniu (Human Nutrition Basics of Nutrition Science). T 1. (s. 204-222). Wydawnictwo Naukowe PWN. Warszawa.
Latham, M. C. (1997): Human nutrition in the developing world. Food and Nutrition Series - No. 29. FAO, Rome.
Majchrzycki, D., Pepliński, B., Baum, R. (2002). Opłacalność uprawy roślin strączkowych jako alternatywnego źródła białka paszowego (Profitability of pulse crops growing as an alternative source of protein in feeding stuff). Roczniki Akademii Rolniczej w Poznaniu CCCXLIII, Ekon. 1, 129-136.
Protein and amino acid requirements in human nutrition. (2007) Report of a Joint WHO/FAO/UNU Expert Consultation WHO Technical Report Series 935. WHO, Geneva.
Protein quality evaluation. (1991). Report of Joint FAO/WHO Expert Consultation. Food and Nutrition Paper No. 51. FAO, Rome.
Schoeneberger, H., Gross, R., Cremer, H.D., Elmadfa, I. (1983). The protein quality of lupins (Lupinus mutabilis) alone and in combination with other protein sources. Plant Foods for Human Nutrition. 32(2), 133–143. (Crossref)
Smil, V. (2002). Nitrogen and Food Production: Proteins for Human Diets. Ambio 31(2), 126-131. (Crossref)
van der Spiegel, M., Noordam, M.Y, van der Fels-Klerx, H.J. (2013). Safety of Novel Protein Sources (Insects, Microalgae, Seaweed, Duckweed, and Rapeseed) and Legislative Aspects for Their Application in Food and Feed Prduction. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 12, 662-678. (Crossref)
Young, V.R., Pellett, P.L. (1994). Plant proteins in relation to human protein and amino acid nutrition. The American Journal of Clinical Nutrition, 59, 1203-1212. (Crossref)
Downloads
- Paweł Boczar, Znaczenie gospodarcze soi oraz możliwości rozwoju jej produkcji w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 3 (2016)
- Paweł Boczar, Czynniki decydujące o konkurencyjności produkcji wybranych olejów roślinnych na świecie , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 12 Nr 4 (2012)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.