Main Article Content
Article Details
Chechelski, P., Kwasek, M., Mroczek, R. (2016). Analiza kosztów produkcji w przemyśle spożywczym w Polsce i Unii Europejskiej; W: Zmiany w otoczeniu przemysłu spożywczego zachodzące pod wpływem globalizacji. Wybrane problemy. Studia i monografie. IERiGŻ-PIB, Warszawa nr 164, 173-174.
Halal jako dieta. Pobrane 21 luty 2017 z: https://pl.wikipedia.org/wiki/Halal.
Lista zakładów zatwierdzonych zgodnie z Rozporządzeniem (WE) Nr 853/2004. Dane Państwowego Inspektoratu Weterynarii. Pobrane 21 luty 2017 z: http://old.wetgiw.gov.pl/index.php?action=art&a_id=2488.
Mroczek, R. (2016). Regionalne zróżnicowanie produkcji i konsumpcji mięsa na świecie w latach 2003-2015. Zeszyty Naukowe SGGW Problemy Rolnictwa Światowego, Tom 16 (XXXI) Zeszyt 3, 282-291. (Crossref)
Narodowy Spis Powszechny, GUS 2011.
Pasińska, D. (2016). Aktualny i przewidywany stan rynku mięsa. Prezentacja przedstawiona na Konferencji Meat Market. Ożarów Mazowiecki 22.04.2016.
Przemysł mięsny i drobiarski, W: Polski przemysł spożywczy w latach 2008-2013 red. R. Mroczek, seria „Program Wieloletni 2011-2014”, nr 117, IERiGŻ-PIB, Warszawa 2014.
Roczniki Statystyczne GUS z lat 2011-2015.
Rynek mięsa. Stan i perspektywy, nr 47 i 51, Analizy rynkowe. IERiGŻ-PIB, ARR, MRiRW. Warszawa 2014, 2016
Tereszczuk, M. 2017: Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2016 r. Gospodarka Mięsna nr 3, 48-53.
Ubój rytualny w Europie. Pobrane 21 luty 2017 z: http://prawazwierzat.eu/uboj-rytualny/uboj-rytualny-w-europie.
Downloads
- Robert Mroczek, Rynek mięsa w Polsce w dobie koronawirusa SARS-Cov-2 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 20 Nr 3 (2020)
- Robert Mroczek, Regionalne zróżnicowanie produkcji i konsumpcji mięsa na świecie w latach 2003-2015 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 3 (2016)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Robert Mroczek, Rynek mięsa w Polsce w dobie koronawirusa SARS-Cov-2 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 20 Nr 3 (2020)
- Mirosława Tereszczuk, Robert Mroczek, Wydajność pracy i koncentracja produkcji w polskim przemyśle spożywczym na tle krajów UE-28 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 1 (2018)
- Robert Mroczek, Pozycja przemysłu spożywczego w łańcuchu żywnościowym w Polsce na przełomie XX/XXI wieku , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 4 (2018)
- Robert Mroczek, Regionalne zróżnicowanie produkcji i konsumpcji mięsa na świecie w latach 2003-2015 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 3 (2016)
- Robert Mroczek, Sektor mięsa czerwonego w Polsce po przystąpieniu do UE , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 7 (2009)
- Robert Mroczek, Determinanty i perspektywy rozwoju przemysłu mięsnego i drobiarskiego w Polsce w warunkach integracji z Unią Europejską , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 15 Nr 1 (2015)
- Robert Mroczek, Konkurencyjność produktów polskiego rolnictwa po wejściu do UE , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 2 (2007)
- Robert Mroczek, Wpływ wspólnej polityki rolnej, handlowej i strukturalnej UE na polski przemysł spożywczy na przykładzie sektorów wrażliwych , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 4 (2008)
- Robert Mroczek, Mirosława Tereszczuk, Wydajność pracy jako jeden z elementów decydujących o międzynarodowej konkurencyjności polskiego przemysłu spożywczego , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 13 Nr 2 (2013)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.