Main Article Content
Article Details
Allais, O., Bertail, P., Nichele, V. (2010). The effects of a fat tax on French households’ purchases: a nutritional approach. American Journal of Agricultural Economics, 92, 228-245. (Crossref)
Andreyeva, T., Chaloupka, F.J., Brownell, K.D. (2011). Estimating the potential of taxes on sugar-sweetened beverages to reduce consumption and generate revenue. Preventive Medicine, 52, 413-416. (Crossref)
Blisard, N., Biing-hwan, L., Cromartie, J., Ballenger, N. (2002). America’s changing appetite: Food consumption and spending to 2020. Economics Research Service USDA, Food Review, 25(1), 2-9.
Budżety gospodarstw domowych w 2006-2016 (Household Budget Survey in 2000-2016). (2007 – 2017), GUS, Warszawa.
Bywalec, C., Rudnicki, L. (1999). Podstawy ekonomiki konsumpcji (Introduction to consumption economics). Wyd. AE, Kraków.
Bywalec, Cz. (2010). Konsumpcja a rozwój gospodarczy, społeczny (Consumption and economic, social development). C.H. Beck, Warszawa.
Cromartie, J. (2002). Population Growth and demographic change 1980-2020. Economics Research Service USDA, Food Review, 25 (1), 10-13.
Dharmasena, S., Capps, O. (2011). Intended and unintended consequences of a proposed national tax on sugar-sweetened beverages to combat the US obesity problem. Health Economics, 21, 669-694. (Crossref)
Goryńska-Goldmann, E, Ratajczak, P. (2010). Świadomość żywieniowa konsumenta a zachowania żywieniowe, (Nutritional awareness and nutritional behaviours of consumers), Journal of Agribusiness and Rural Development, 4(18), 41-48.
Green, R., Cornelsen, L., Dangour, A.D., Shankar, B., Mazzocchi, M., Smith, R.D. (2013). The effect of rising food prices on food consumption: systematic review with meta-regression. BMJ, 346, f3703. (Crossref)
Holt, E. (2011). Hungary to introduce broad range of fat taxes. Lance, 378, 755. (Crossref)
Kearney, J. (2010). Food consumption trends and drivers. Philosophical Transactions of the Royal Society of London. Series B, Biological Sciences, 365, 2793-2807. (Crossref)
Laskowski, W. (2008). Zmiany poziomu spożycia żywności w Polsce (The changes of the level of food consumption in Poland). ZN SGGW Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, 67, 5-14.
Mytton, O., Gray, A., Rayner, M., Rutter, H. (2007). Could targeted food taxes improve health? Journal Epidemiology and Community Health, 61, 689-694. (Crossref)
Regmi, A. (2001). Changing structure of global food consumption and trade: an introduction. Economics Research Service, USDA Agricultural and Trade Report WRS-01-1.
Rocznik Statystyczny Rzeczpospolitej Polskiej 2001-2017 (Statistical Yearbook of the Republic of Poland 2001 2017). (2001-2017), GUS, Warszawa.
Senauer, B. (2001). The food consumer in the XXI century. New Research Perspectives. Department of Applied Economics, University of Minnesota.
Smed, S. (2012). Financial penalties on foods: the fat tax in Denmark. Nutrition Bulletin, 37, 142-147. (Crossref)
Świetlik, K. (2015). Konsumpcja żywności w Polsce w minionej dekadzie. Uwarunkowania i tendencje (Consumption of Foodstuffs in Poland in the Past Decade. Determinants and Tendencies). Handel Wewnętrzny, 5(358), 347-363.
Sytuacja gospodarstw domowych w 2016 r. w świetle wyników badania budżetów gospodarstw domowych. Notatka informacyjna (The situation of households in 2016 in the light of the results of the household budget survey. Information note). (2017), GUS, Warszawa. Available 22.02.2018 from: https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/warunki-zycia/dochody-wydatki-i-warunki-zycia-ludnosci/sytuacja-gospodarstw-domowych-w-2016-r-w-swietle-wynikow-badania-budzetow-gospodarstw-domowych,3,16.html.
Urban, S., Tarnowska, A. (2012). Statystyczna ocena zmian w spożyciu żywności na podstawie badań budżetów gospodarstw domowych (Statistical evaluation of changes in food consumption based on household budget surveys). RN SERiA, 14(8), 151-158.
Varela-Moreiras, G., Ávila, J.M., Cuadrado, C., del Pozo, S., Ruiz, E., Moreiras, O. (2010). Evaluation of food consumption and dietary patterns in Spain by the Food Consumption Survey: updated information. European Journal of Clinical Nutrition, 64, S37-S43. (Crossref)
Whitton, C., Nicholson, S.K., Roberts, C., Prynne, C.J., Pot, G.K., Olson, A., Fitt, E., Cole, D., Teucher, B., Bates, B., Henderson, H., Pigott, S., Deverill, C., Swan, G., Stephen, A.M. (2011). National diet and nutrition survey: UK food consumption and nutrient intakes from the first year of the rolling programme and comparisons with previous surveys. British Journal of Nutrition, 106, 1899-1914. (Crossref)
Zalega, T. (2008). Mikroekonomia (Microeconomics). Wyd. Nauk. Wydziału Zarządzania UW, Warszawa. Available 10.05.2018 from: www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-medyczne/W-Polsce-nadwage-lub-otylosc-ma-juz-64-proc-mezczyzn-i-49-proc-kobiet,177695,8,1.html.
Downloads
- Anna Kowalska, Polsko-niemiecka wymiana handlowa produktami rolno spożywczymi , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 17 Nr 2 (2017)
- Anna Kowalska, Klaudia Gurkowa, Changes in Potato Production and Consumption in Poland in 2001-2020 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 19 Nr 3 (2019)
- Anna Kowalska, Międzynarodowa konkurencyjność polskiego sektora owocowego po przystąpieniu do Unii Europejskiej , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 2 (2016)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.