• Main Navigation
  • Main Content
  • Sidebar
  • HOME
  • PL
  • EN
  • Zarejestruj
  • Zaloguj
logo
  • CZASOPISMO
    • O CZASOPIŚMIE
    • CELE I MISJA
    • ZESPÓŁ REDAKCYJNY I WYDAWCA
    • POLITYKA OTWARTEGO DOSTĘPU
    • STANDARDY ETYCZNE
    • PROCEDURA ANTYPLAGIATOWA
    • PRAWA I OŚWIADCZENIE AUTORSKIE
    • PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH
  • AKTUALNY NUMER
  • ARCHIWUM
  • PANEL AUTORA
    • PROCEDURA WYDAWNICZA
    • TECHNICZNE SZCZEGÓŁY PRZYGOTOWANIA TEKSTU
    • PRZESYŁANIE TEKSTÓW
  • PANEL RECENZENTA
    • WYTYCZNE DLA RECENZENTÓW
    • FORMULARZ RECENZJI
    • RECENZENCI
  • KONTAKT
  1. Strona domowa
  2. Archiwum
  3. Tom 20 Nr 1 (2020)

Tom 20 Nr 1 (2020)

DOI: https://doi.org/10.22630/PRS.2020.20.1

Opublikowane: 2020-03-31

PDF

Articles

Wpływ zniesienia kwot mlecznych na funkcjonowanie gospodarstw specjalizujących się w produkcji mleka

Karolina Babuchowska

5-14

PDF

Supply of Materials to the Agribusiness Sector of European Union Countries

Bartłomiej Bajan, Aldona Mrówczyńska-Kamińska

15-24

PDF (English)

Globalization and Local Determinants of HORECA Customers Market Behavior in the Wholesale Food Market

Yuriy Hubeni, Oksana Krupa, Volodymyr Krupa, Nataliia Raiter

25-39

PDF (English)

Pokolenie Y na rynku żywności – perspektywa placówek gastronomicznych

Barbara Kucharska, Mirosława Malinowska

40-51

PDF

Typy gospodarstw domowych ze względu na ich zachowania na rynku żywności

Grzegorz Maciejewski

52-66

PDF

Wyrównywanie się cen gruntów rolnych w krajach Unii Europejskiej

Anna Twardowska

67-77

PDF

Zmiany wartości zużytych nawozów i środków ochrony roślin w krajach Unii Europejskiej w latach 2010-2018

Arkadiusz Zalewski

78-87

PDF

Utwórz zgłoszenie

Utwórz zgłoszenie

Ostatnio czytane 60 dni

  • Wpływ wojny na Ukrainie na sytuację ekonomiczno-finansową wybranych branż polskiego sektora rolno-spożywczego
    104
  • Analiza wskaźników płynności i zadłużenia indywidualnych gospodarstw rolnych
    90
  • Teoretyczne i praktyczne aspekty wyceny prawa użytkowania wieczystego gruntu
    70
  • Białko roślinne – źródła, koszty produkcji i jakość
    66
  • Ubój rytualny w Polsce – wybrane aspekty
    64

Informacje

  • dla czytelników
  • dla autorów
  • dla bibliotekarzy
Słowa kluczowe
rolnictwoeksportimportprodukcjaPolskaobszary wiejskieglobalizacjacenyUErynekhandelżywnośćzatrudnienieowoceagrobiznesrynek pracyrozwójwarzywamlekoUSA

Redakcja Zeszytów Naukowych Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Problemy Rolnictwa Światowego

ISSN 2081-6960, e-ISSN 2544-0659

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa

Więcej informacji o systemie publikacji, Platformie i Obiegu OJS/PKP.
Logo UE