Main Article Content
Article Details
Bear-Nawrocka, A. (2014). Zmiany w spożyciu i stopniu samowystarczalności żywnościowej w Unii Europejskie (Changes in the Consumption of Agri-Food Products and Food Self-Sufficiency in the European Union). Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 360, 19-27. (Crossref)
FAOSTAT (2019). Pobrano z: http://www.fao.org/faostat/en/#data/FBS.
Kapusta, F. (2012). Agrobiznes (Agribusiness). Difin, Warszawa.
Pawołek, J. (2015). Zmiany samowystarczalności żywnościowej krajów Unii Europejskiej (Changes in Food Self-Sufficiency in the European Union Countries). Roczniki Naukowe Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, 102(2), 67-77.
Rosiak, E. (2018). Rynek produktów oleistych w Unii Europejskiej (The global market for oilseeds and their processing products). W: Rynek rzepaku – stan i perspektywy. IERiGŻ-PIB, Warszawa.
Szajner, P. (red.) (2013). Światowa produkcja biopaliw w kontekście bezpieczeństwa żywnościowego (Global production of biofuels in the context of food security). Program Wieloletni 2011-2019, nr 1, IERiGŻ-PIB, Warszawa.
Downloads
- Ewa Rosiak, Światowy rynek olejów roślinnych , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 17 Nr 1 (2017)
- Ewa Rosiak, Spożycie tłuszczów w Polsce i Unii Europejskiej , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 2 (2016)
- Ewa Rosiak, Światowy rynek nasion oleistych i produktów ich przerobu , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 1 (2018)
- Ewa Rosiak, Krajowy rynek rzepaku na tle rynku światowego , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 14 Nr 1 (2014)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.