Main Article Content
Article Details
Budżety gospodarstw domowych w 2009. [2010]. GUS, Warszawa. [Available at:] http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/PUBL_wz_budzety_gospodarstw_domowych_w_2009.pdf. [Accessed: May 2011].
European Nutrition and Health report 2009. [2009]. I. Elmadfa (ed.). Forum of Nutrition no. 62, pp.43-59. [Available at:] http://www.univie.ac.at/enhr/downloads/enhrii_book.pdf [Accessed: April 2011].
Food Balance Sheet Database. [2011]. FAO. [Available at:] http://faostat.fao.org/site/368/default.aspx#ancor [Accessed: April 2011].
Food consumption of low income groups in Poland and Belgium. [2007]. R. Januszewska, K. Rejman, J. Viaene (eds.) Warsaw University of Life Sciences Press, Warsaw.
Głażewski M. [2011]: Funkcjonowanie programów zwiększających konsumpcję mleka w Unii Europejskiej. Master’s thesis. Międzywydziałowe Studium Towaroznawstwa, SGGW, Warsaw.
Niedziółka K. [2009]: Analiza czynników determinujących spożycie owoców i przetworów wśród dzieci w wieku 11-13 lat. Master’s thesis. Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW, Warszawa.
Rozporządzenie Rady Ministrów nr 1059 z dn. 11.08.2009. [2009]. Dziennik Ustaw R. P. nr 129. [Available at:] http://www.arr.gov.pl/data/01990/rrm_11_08_09.pdf. [Accessed: May 2011].
Schmidhuber J., Traill W.B. [2006]: The changing diets in the European Union in relation to healthy eating guidelines. Public Health Nutrition no. 9, 5, pp. 584-595. (Crossref)
Szklanka mleka. [2010]. Agencja Rynku Rolnego (ARR), Warsaw [Available at:] http://www.arr.gov.pl/data/00321/szklanka_mleka_2011.pdf. [Accessed: May 2011].
Szponar L., Sekuła W., Rychlik E., Ołtarzewski M., Figurska K. [2003]: Badania indywidualnego spożycia żywności i stanu odżywienia w gospodarstwach domowych. Instytut Żywności i Żywienia, Warsaw.
Tondera K. [2007]: Analiza spożycia warzyw przez dzieci w wieku 11-13 lat. Master’s thesis. Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW, Warszawa.
Tymińska M. [2010]: Analiza programu zwiększania spożycia owoców i warzyw w szkole. Master’s thesis. Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW, Warszawa.
Downloads
- Adam Waszkowski, Hipoteza efektywności rynku – weryfikacja dla indeksu WIG- Spożywczy , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 11 Nr 4 (2011)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Agata Szczebyło, Ewa Halicka, Małgorzata Jackowska, Krystyna Rejman, Analysis of the Global Pulses Market and Programs Encouraging Consumption of This Food , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 19 Nr 3 (2019)
- Ewa Halicka, Joanna Kaczorowska, Krystyna Rejman, Changes in EU Food Supply and the Activities of the European Platform for Action on Diet, Physical Activity and Health , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 4 (2018)
- Krystyna Rejman, Ewa Halicka, Barbara Kowrygo, Sustainable Diet and Changes in Food Consumption in Chosen European Union Countries , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 14 Nr 4 (2014)
- Ewa Halicka, Krystyna Rejman, Fruit and vegetable promotion programs in the European Union , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 1 (2007)
- Jan Górecki, Ewa Halicka, Human and social capital in agricultural and rural development (Polish experiences) , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 6 (2009)
- Krystyna Rejman, Ewa Halicka, Sylwia Walkowska, Application of Nutritional Marketing Tools in Press Advertisements , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 13 Nr 4 (2013)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.