Main Article Content
Article Details
Analysis of the common market organization in fruit and vegetables. [2004].
http://eumed-agpol.iamm.fr/doc/analysis_commonmarket_fruitandvegetables.pdf
Combris P. [2007]: The price of fruit and vegetables is a barrier to consumption: reality or myth? [In:] The role of fruit and vegetables in the fight against obesity, 56-57. Conference, Aprifel and SANCO, Brussels.
Drewnowski A. [2007]: Public initiatives to overcome barriers to dietary change The role of fruit and vegetables in the fight against obesity. Conference, 64-65. Aprifel and SANCO, Brussels.
Eertmans A, Baeyens F, Van den Bergh O. [2001]: Food likes and their relative importance in human eating behaviour: review and preliminary suggestions for health promotion. Health Educ. Res. 16, pp. 443-456.
Fruit and vegetable markets [2002]. 141, Agra Europe, London.
Fruit and vegetable promotion initiative. [2003]. WHO. www.who.int/dietphysical activity/fruit/en
Halicka E. [2004]: Warzywa i owoce w programach profilaktyki chorób żywieniowozależnych w krajach rozwiniętych. [In:] Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego, Wydawnictwo SGGW, Warsaw, pp. 304-310.
Halicka E. [2006]: Aktualne zalecenia żywieniowo-zdrowotne dotyczące spożycia owoców i warzyw. Zdrowie Publiczne, vol. 116, no. 1, pp. 138-141.
Halicka E., Matyga M. [2006]: Analiza czynników kształtujących zachowania kobiet w wieku 25-55 lat na rynku świeżych owoców. Handel wewnętrzny, special issue Konsumpcja żywności – zwyczaje, uwarunkowania, trendy, IRWiK & SGGW, pp. 52-56.
Halicka E., Rejman K. [2003]: Zmiany w konsumpcji warzyw i owoców wyzwaniem dla polskiego rolnictwa. Wieś i Rolnictwo 121, 4, pp. 112-125.
Janik K, Zatoński W. [2005]: Fruit and vegetable intake in Poland in 2002. [In:] Culinary Arts and Sciences – Global and National Perspectives. J.S.A. Edwards, B. Kowrygo, K. Rejman (eds). Wydawnictwo SGGW, Warsaw, pp.470.
Krebs-Smith S.M., Kantor L. [2001]; Choose a variety of fruits and vegetables daily: understanding the complexities. Journal of Nutrition, 131, 2S-I, pp. 487-501.
Rejman K., Halicka E., Januszewska R. [2004]: Sources of food provisioning in rural households at the turn of the XXI century. Wieś i rolnictwo 125, 4, pp. 145-159.
SPEECH IP/07/810. [2007]. http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/07/810&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en.
SPEECH/07/31.[2007]. http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=SPEECH/07/31.
Stables G., Saunders Goodman L., Stunge Meyer M., Disifra L. et al. [2002]: International 5ADay programs: A smorgasbord. www.5aday.gov/pdf/masimaxmonograph.pdf.
Thorsen A., Jorgensen M., Lasssen A., Mikkelsen B. [2005]: Strategies to promote healthier eating at worksites – analysis and experiences from a social shaping perspective. [In:] Culinary Arts and Sciences – Global and National Perspectives. J.S.A. Edwards, B. Kowrygo, K. Rejman (eds). Wydawnictwo SGGW, Warsaw, pp. 131-135.
World Health Report 2002. [2002]. Reducing risks, promoting healthy life. WHO, Geneva.
Downloads
- Włodzimierz Kołodziejczak, Nadwyżka zatrudnienia w polskim rolnictwie – projekcja na tle państw Unii Europejskiej , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 1 (2016)
- Agata Szczukocka, Poziom i dynamika zmian zatrudnienia w sektorze rolnym w Polsce na tle innych państw Unii Europejskiej , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 12 Nr 2 (2012)
- Katsiaryna Tachytskaya, Unemployment and its problems in the Grodno Region , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 1 (2007)
- Anna Rak, Aktywizacja zawodowa młodych osób bezrobotnych w wybranych powiatach ziemskich podregionu siedleckiego , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 3 (2018)
- Luiza Ossowska, Dorota Janiszewska, Sytuacja na rynku pracy na obszarach wiejskich państw Unii Europejskiej , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 17 Nr 2 (2017)
- Ewa Rollnik-Sadowska, Rynek pracy na terenach wiejskich w krajach Unii Europejskiej , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 14 Nr 1 (2014)
- Paweł Wyrzykowski, Popyt na żywność w krajach UE w warunkach spowolnienia gospodarczego , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 14 Nr 1 (2014)
- Alicja Stolarska, Wybrane elementy sytuacji społeczno-gospodarczej Polski w latach 2000-2007 i jej regionalne zróżnicowanie , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 5 (2008)
- Aleksandra Jezierska-Thole, Mirosław Biczkowski, Wpływ członkostwa Polski w Unii Europejskiej na zmiany zasobów siły roboczej w rolnictwie , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 7 (2009)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Agata Szczebyło, Ewa Halicka, Małgorzata Jackowska, Krystyna Rejman, Analysis of the Global Pulses Market and Programs Encouraging Consumption of This Food , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 19 Nr 3 (2019)
- Ewa Halicka, Joanna Kaczorowska, Krystyna Rejman, Changes in EU Food Supply and the Activities of the European Platform for Action on Diet, Physical Activity and Health , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 4 (2018)
- Krystyna Rejman, Grzegorz Ganczewski, Aleksandra Prandota, Karolina Zabłocka, The Possibility of Food Consumption Improvement by Reducing Food Wastage in the Households in Poland , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 4 (2016)
- Krystyna Rejman, Ewa Halicka, Barbara Kowrygo, Sustainable Diet and Changes in Food Consumption in Chosen European Union Countries , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 14 Nr 4 (2014)
- Aldona Borowska, Krystyna Rejman, Organizacja rynku pierwotnego owoców na przykładzie rejonu grójeckiego , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 4 (2008)
- Jan Górecki, Ewa Halicka, Human and social capital in agricultural and rural development (Polish experiences) , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 6 (2009)
- Ewa Halicka, Implementation of CAP programs aimed at increasing the consumption of fruit, vegetable and milk products in Polish schools , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 11 Nr 3 (2011)
- Krystyna Rejman, Ewa Halicka, Sylwia Walkowska, Application of Nutritional Marketing Tools in Press Advertisements , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 13 Nr 4 (2013)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.