Main Article Content
Article Details
AVEC Annual Report [2012]. Association of Poultry Processors and Poultry Trade in the EU Countries - ASBL [Tryb dostępu] http://www.avec-poultry.eu/system/files/archive/newstructure/publicpublications/annual
_reports/AVEC%20Annual%20Report%202012-%20PDF.pdf. [Data odczytu: marzec 2014].
FAOSTAT [2012]. Food and Agriculture Organizationof the United Nations. [Tryb dostępu:] http://faostat.fao.org
/site/339/default.aspx. [Data odczytu: marzec 2015].
Food and Agricultural Policy Research [2012]. World Agricultural Outlook. [Tryb dostępu:] http://www.fapri.iastate.edu/outlook/2012/. [Data odczytu: styczeń 2014].
Górska-Warsewicz H. [2006]: Konsument na rynku mięsa i jego przetworów. Przemysł Spożywczy nr 3, ss. 41-43.
Grabowski T., Kijowski J. [2004]: Mięso i przetwory drobiowe. Technologia, higiena, jakość ss. 156-169.
Grabowski T. [2003]: Drób mięsny jako surowiec rzeźny. Polskie Drobiarstwo nr 11, ss. 16-17.
Hocquette J., Chatellier V. [2011]: Prospects for the European beef sector over the next 30 years. Animal Frontiers. The reviev magazine of animal agriculture nr 1(2), ss. 20-28.
Kijowski J. [2003]: Wartość żywieniowa mięsa drobiowego. Przemysł Spożywczy nr 3, ss. 10-11.
Konarska M., Guzek D., Głąbska D., Wierzbicka A. [2012]: Systemy klasyfikacji mięsa wołowego w Polsce
i w innych krajach a jego realna jakość. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie – Problemy Rolnictwa Światowego Tom 12 (27), ss. 94-104.
Kosicka-Gębska M., Paździecka N., Gębski J. [2010]: Tendencje zmian w spożyciu mięsa wołowego w Polsce
w latach 2000-2009. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie – Problemy Rolnictwa Światowego
Tom 10 (25), ss.49-59.
Polski Rynek drobiu wobec wprowadzenia systemu certyfikowanego QAFP [2013]. Fundacja Republikańska. [Tryb dostępu:] http://cafr.pl/wpcontent/blogs.dir/4/files/filebase/Raport/Raport%20FR%20Polski%20
rynek%20drobiu%20wobec%20QAFP.pdf. [Data odczytu: marzec 2015].
Rycombel D., Zawadzka D., Wierzbicka A. [2012]: Sytuacja na światowym rynku wołowiny i jej wpływ na polski sektor wołowiny. Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy nr 16, ss.25-27.
Rynek mięsa. Stan i perspektywy [2014]: Analizy Rynkowe nr 47. Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, Agencja Rynku Rolnego, Ministerstwo Rolnictwa
i Rozwoju Wsi, Warszawa ss. 55-56.
Stańko S. [2011]: Tendencje w produkcji, konsumpcji i handlu mięsem drobiowym w Polsce w latach 1990-2009. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie – Problemy Rolnictwa Światowego, Tom 11 (26), ss.161-168.
Strategia promocji branży mięsa drobiowego w Polsce [2010]. [Tryb dostępu:] http://www.krd-ig.com.pl/upload/file/Strategia_promocji_branzy_miesa_drobiowego_w_Polsce.pdf. [Data odczytu: marzec 2015].
Westhoek H., Rood T., Berg M., Janse J., Nijdam D., Reudink M., Stehfest E. [2011]: The Protein Puzzle. The Hague: PBL Netherlands Environmental Assessment Agency nr 19, ss. 81.
Downloads
- Piotr Cymanow, Anna Florek-Paszkowska, Ocena kosztów migracji ludności wiejskiej Karpat w kontekście zarządzania problemowymi obszarami migracyjnymi , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 15 Nr 2 (2015)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Małgorzata Konarska, Dominika Guzek, Dominika Głąbska, Anna Sakowska, Agnieszka Wierzbicka, Czynniki determinujące spożycie mięsa wołowego na świecie i w Polsce w latach 2000-2012 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 14 Nr 2 (2014)
- Marzena Przybysz, Małgorzata Konarska, Edyta Popis, Anna Sakowska, Produkcja oraz handel wybranych warzyw będących głównym źródłem karotenoidów w Polsce i na świecie , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 1 (2016)
- Anna Sakowska, Dominika Guzek, Dominika Głąbska, Małgorzata Konarska, Agnieszka Wierzbicka, Charakterystyka wybranych systemów pakowania mięsa w odniesieniu do preferencji konsumentów i aspektów ekonomicznych , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 14 Nr 2 (2014)
- Małgorzata Konarska, Dominika Guzek, Dominika Głąbska, Agnieszka Wierzbicka, Systemy klasyfikacji mięsa wołowego w Polsce i w innych krajach a jego realna jakość , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 12 Nr 1 (2012)
- Iwona Wojtasik-Kalinowska, Dominika Guzek, Dominika Głąbska, Małgorzata Konarska, Anna Sakowska, Agnieszka Wierzbicka, Sektor mięsa wieprzowego w Polsce i na świecie w latach 2000-2012 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 14 Nr 3 (2014)
- Edyta Popis, Małgorzata Konarska, Krzysztof Krygier, Marzena Przybysz, Katarzyna Ratusz, Anna Sakowska, Światowa oraz polska produkcja lnu oleistego i oleju lnianego , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 15 Nr 2 (2015)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.