Main Article Content
Article Details
Badanie fuzji i przejęć w 2006 roku. [2007]. PricewaterhouseCoopers, Warszawa.
Bain J. S. [1951]: Relation of profit rate to industry concentration: American manufacturing 1936–40. Quarterly Journal of Economics, tom 65. (Crossref)
Chechelski P. [2005]: Zasięg procesów globalizacji w polskim przemyśle spożywczym. Komunikaty, Raporty Ekspertyzy nr 506, IERiGŻ, Warszawa.
Chechelski P. [2006]: Zmiany zachodzące w polskim rolnictwie pod wpływem korporacji transnarodowych. Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, tom VIII, zeszyt 4.
Czerwonka L., Pankau E. [2005]: Zastosowanie wskaźników koncentracji rynku do oceny koncentracji kapitału w gospodarce światowej. [W:] Funkcjonowanie gospodarki polskiej w warunkach integracji i globalizacji. D. Kopycińska (red.). Katedra Mikroekonomii US, Szczecin.
Drożdż J. [2008]: Polskie przedsiębiorstwa spożywcze na rankingowej liście 2000. Przemysł Spożywczy, nr 1.
Gaughan P. [1999]: Mergers, Acquisitions and Corporate Restructurings. John Wiley & Sons Inc., Nowy Jork.
Glais M. [1998]: Competition Policy. [W:] Markets and Organization. R. Arena i Ch. Longhi (red.). Springer, Berlin.
Jackowicz K., Kowalewski O. [2002]: Koncentracja działalności sektora bankowego w Polsce w latach 1994-2000. Materiały i Studia, zeszyt 143. Departament Analiz i Badań, Narodowy Bank Polski, Warszawa.
Jurczyk Z. [2007]: Cele polityki antymonopolowej w teorii i praktyce. [W:] Konkurencja w gospodarce współczesnej. C. Banasiński, E. Stawicki (red.). UOKiK, Warszawa.
Knap-Stefaniuk A. [2008]: Przemysł spożywczy w Polsce. Polish Open Universty. Tryb dostępu: http://www.wszpou.edu.pl/biuletyn/?strona=biul_spozknap&nr=11&p=. Data odczytu: 12.07.2008].
Pajewski P. [2004]: Ekonomiczne podstawy fuzji i przejęć. Gospodarka Narodowa, nr 4.
Pawłowska M. [2007]: Konkurencja i efektywność na polskim rynku bankowym na tle zmian strukturalnych i technologicznych. Bank i Kredyt, kwiecień.
Przemiany przemysłu spożywczego w latach 1988-2003. [2004]. Urban R. (red.). IERiGŻ, Warszawa.
Przemysł spożywczy w Polsce. [2008]. Urban R. (red.). Bankowość Korporacyjna ING, Warszawa.
Raport o stanie i perspektywach przemysłu rolno-żywnościowego. [2006]. Rada Gospodarki Żywnościowej przy Ministrze Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Warszawa.
Rocznik Statystyczny Przemysłu 2007. [2007]. GUS, Warszawa.
Stan polskiej gospodarki żywnościowej po przystąpieniu do Unii Europejskiej. [2006]. Raport 3, nr 45, IERiGŻ, Warszawa.
Downloads
- Jakub Kraciuk, Wpływ międzynarodowych instytucji finansowych na sytuację gospodarczą krajów najsłabiej rozwiniętych , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 19 Nr 3 (2019)
- Jakub Kraciuk, Konkurencyjność gospodarki Polski na tle gospodarek krajów Europy Środkowo-Wschodniej UE11 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 17 Nr 3 (2017)
- Jakub Kraciuk, Szara strefa w Europie , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 13 Nr 1 (2013)
- Jakub Kraciuk, Rynek pracy na wsi , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 9 (2009)
- Jakub Kraciuk, Procesy koncentracji na rynku kapitałowym w aspekcie kosztów transakcyjnych , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 15 Nr 1 (2015)
- Jakub Kraciuk, Agnieszka Piekutowska, Polityka rolna Unii Europejskiej i USA w dobie liberalizacji handlu , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 14 Nr 3 (2014)
- Tetiana Balanovskауa, Oksana Gavrysh, Jakub Kraciuk, Marketing Strategies as a Part of Crisis Management of Enterprises , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 15 Nr 4 (2015)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.