Tendencje zmian cen produktów rolnych i żywnościowych w Polsce w latach 1996-2008

Main Article Content

Stanisław Stańko


Słowa kluczowe : ceny, tendencje, produkty rolne, ceny żywności
Abstrakt
W artykule przedstawiono zmiany cen surowców rolniczych i cen artykułów spożywczych z nich wytwarzanych w Polsce w latach 1996-2008 na rynkach zbóż, wieprzowiny, wołowiny i mleka. Ceny detaliczne rosły szybciej niż ceny surowców rolniczych

Article Details

Jak cytować
Stańko, S. (2008). Tendencje zmian cen produktów rolnych i żywnościowych w Polsce w latach 1996-2008. Zeszyty Naukowe SGGW W Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 4, 416–423. https://doi.org/10.22630/PRS.2008.4.54
Bibliografia

Cramer G. L., Jensen C. W., Southgate D. D. Jr. [2001]: Agricultural Economics and Agribusiness. John Wiley & Sons Inc.

Heijman W., Krzyżanowska Z., Gędek S., Kowalski Z. [1997]: Ekonomika rolnictwa. Zarys teorii. Fundacja Rozwój SGGW. Warszawa.

Stańko S., Lewandowski R. [2007]: Tendencje zmian cen na rynku wołowiny i cielęciny w Polsce w latach 1996-2006. Acta Scientiarum Polonorum. Oeconomia nr 6(2), ss. 71-80.

Stańko S. [1999]: Tendencje zmian cen produktów rolnych i żywnościowych w krajach gospodarczo rozwiniętych i w Polsce. Roczniki Nauk Rolniczych, seria G, t. 88, z. 1, ss. 7-20.

Urban R. [2002]: Wartość dodana i marże w przetwórstwie głównych produktów rolnych. IERiGŻ, Warszawa, ss. 35.

Statystyki

Downloads

Download data is not yet available.
Rekomendowane teksty
Inne teksty tego samego autora
1 2 > >>