Main Article Content
Article Details
Barbut, S. (2012). Convenience breaded poultry meat products–New developments. Trends in Food Science & Technology, 26(1), s. 14-20. (Crossref)
Bąk-Filipek, E. (2014). Przemiany na rynku mięsa w Polsce. Zeszyty Naukowe SGGW, Polityki Europejskie, Finanse i Marketing, 12(61), 7 16.
Dybowski, G. (1998). Rynek drobiu i produktów drobiarskich. Encyklopedia Agrobiznesu. Wydawnictwo Fundacja Innowacja, Warszawa, s. 756-758.
EU, (2016). Agricultural Outlook Prospects for the EU agricultural markets and income 2016-2026 (2016). European Commission, December.
EU, (2020). EU agricultural outlook for market, income and environment, 2020-2030. European Commission. DG Agriculture and Rural Development, Brussels.
Eurostat, Production of meat: poultry, Pobrano lipiec 2021 z: https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/tag 00043/default/table?lang=en.
FAOSTAT, (2021): Food and Agriculture data. Pobrano czerwiec-lipiec 2021 z: https://www.fao.org/faostat/en/#data.
Hamulczuk, M., Gędek, S., Klimkowski, C., Stańko, S. (2012). Prognozowanie cen surowców rolnych na podstawie zależności przyczynowych. Program Wieloletni 2011-2014,52. Warszawa.: IERiGŻ-PIB.
Handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi. Stan i perspektywy. Analizy rynkowe (2002-2019), 16-50. Warszawa: IERiGŻ, ARR, MRiRW.
Jóźwiak, J., Podgórski, J. (1998). Statystyka od podstaw. Warszawa: PWE.
Kapusta, F. (2011). Drobiarstwo mięsne w Polsce i jego powiązania z rynkiem Unii Europejskiej. Ekonomia Economics, 4(16), 388-411.
Kijowski, J. (2000). Wartość żywieniowa mięsa drobiowego. Przemysł Spożywczy, Tom 54, nr 3.
Konarska, M., Sakowska, A., Przybysz, M.A., Popis, E. (2015). Produkcja i spożycie mięsa drobiowego na świecie i w Polsce w latach 2000-2014. Problemy Rolnictwa Światowego, 15(2), 96 105. http://agro.icm.edu.pl/agro/element/bwmeta1.element.agro-51da03cf-7270-40d2-8e33-cd960583c75c.
Mroczek, R. (2020). Rynek mięsa w Polsce w dobie koronawirusa SARS-Cov-2. Problemy Rolnictwa Światowego, 20(3), 53-65. https://doi.org/10.22630/PRS.2020.20.3.17. (Crossref)
Pasińska, D. (2016). Rynek wołowiny. W: Sytuacja na światowych rynkach mięsa i produktów mleczarskich oraz jej wpływ na rynek krajowy i możliwości jego rozwoju. Red. S. Stańko. Monografie programu wieloletniego, 31 (s. 79-104). Warszawa: IERiGŻ-PIB.
Roczniki Statystyczne Rolnictwa (2006-2020). Warszawa: GUS.
Shike, D. W. (2013). Beef Cattle Feed Efficiency. Driftless Region Beef Conference University of Illinois at Urbana Champaign.
Rynek drobiu. Stan i perspektywy. Analizy rynkowe (2001-2021), 23-59. Warszawa: IERiGŻ, ARR, MRiRW.
Rynek mięsa. Stan i perspektywy. Analizy rynkowe. (2001-2019), 19-59. Warszawa: IERiGŻ, ARR, MRiRW
Rynek-rolny.pl, Hodowla strusi w Polsce. Pobrano lipiec 2021 z: https://www.rynek-rolny.pl/artykul/hodowla-strusi-najwazniejsze-informacje-i-ciekawostki.html.
Seremak-Bulge, J. (2017). Mity i fakty dotyczące spożycia mleka w Polsce. Rynek mleka. Stan i perspektywy, nr 52, Warszawa: IERiGŻ, ARR, MRiRW, s.46-49.
Stańko, S., Mikuła, A. (2017). Tendencje w na rynku mięsa drobiowego na świecie i w Polsce w latach 2000-2016. Problemy Rolnictwa Światowego, 17(3), 268-278; https://doi.org/10.22630/PRS.2017.17.3.72. (Crossref)
Timofiejuk, I. (1990). Tablice średniego tempa wzrostu według metody r. Warszawa: Zakład Badań Statystycznych GUS.
Windhorst, H.-W. (2017). Chapter 1—Dynamics and Patterns of Global Poultry-Meat Production. W: M. Petracci, C. Berri (Red.), Poultry Quality Evaluation (s. 1-25). Woodhead Publishing. https://doi.org/10.1016/B978-0-08-100763-1.00001-5 (Crossref)
Downloads
- Stanisław Stańko, Aneta Mikuła, Tendencje na rynku mięsa drobiowego na świecie i w Polsce w latach 2000-2016 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 17 Nr 3 (2017)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Stanisław Stańko, Aneta Mikuła, Tendencje na rynku soi i rzepaku na świecie i w Polsce w latach 2001-2020 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 22 Nr 2 (2022)
- Stanisław Stańko, Aneta Mikuła, Zmiany w produkcji, handlu zagranicznym i zużyciu krajowym ziemniaków w Polsce w latach 2001-2019 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 21 Nr 1 (2021)
- Stanisław Stańko, Aneta Mikuła, Tendencje na rynku mleka na świecie i w Polsce w latach 2000 2016 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 1 (2018)
- Stanisław Stańko, Aneta Mikuła, Zmiany na rynku mięsa wieprzowego w Polsce w latach 2001 2017 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 19 Nr 2 (2019)
- Stanisław Stańko, Aneta Mikuła, Tendencje na rynku masła i serów na świecie i w Polsce w latach 2001-2017 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 4 (2018)
- Stanisław Stańko, Aneta Mikuła, Tendencje na rynku mięsa drobiowego na świecie i w Polsce w latach 2000-2016 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 17 Nr 3 (2017)
- Stanisław Stańko, Aneta Mikuła, Zmiany struktury obszarowej gospodarstw rolnych w krajach UE-15 i w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 1 (2016)
- Stanisław Stańko, Aneta Mikuła, Tendencje na rynku mięsa wołowego na świecie i w Polsce w latach 2000-2016 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 17 Nr 2 (2017)
- Stanisław Stańko, Tendencje w handlu zagranicznym zbożem i jego produktami w Polsce w latach 1999-2008 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 9 (2009)
- Stanisław Stańko, Tendencje w produkcji i handlu zagranicznym wieprzowiną w Polsce w latach 1990-2011 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 12 Nr 2 (2012)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.