Main Article Content
Article Details
Hellmann, E. (2014) Żywność ekologiczna. Skrypt do ćwiczeń (Eco food. An exercise script). Wyd. SSGW, Warszawa.
Iurkova, M., Jędrzejczak, M., Stępień, N., Świstak, P., Musiałowska, P. (2017). Ekologiczność produktu jako ważny element jego jakości (Ecological nature of the product as an important element of its quality). Systemu Wspomagania w Inżynierii Produkcji, 6(1), 148-157
Kijowski, S., Sikora, T. (2013). Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności (Food quality and safety management). WNT, Warszawa.
Miśniakiewicz, M., Suwała G. (2010). Żywność ekologiczna w świadomości Polaków (Organic food in the minds of Poles). Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie, 705, 57-75.
Niedzielski, J. (2018). Uwarunkowania rozwoju żywności ekologicznej (Conditions for the development of organic food). Roczniki Naukowe SERiA, 10(4), 279-283.
Rozporządzenie Komisji (UE) nr 271/2010 z dnia 24 marca 2010 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 889/2008 ustanawiające szczegółowe zasady wdrażania rozporządzenia Rady (WE) nr 834/2007 w odniesieniu do unijnego logo produkcji ekologicznej (Commission regulation (EU) No 271/2010 of 24 March 2010 amending Regulation (EC) No 889/2008 laying down detailed rules for the implementation of Council Regulation (EC) No 834/2007, as regards the organic production logo of the European Union). Pobrano z: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/ TXT/?uri=celex%3A32010R0271.
Wilk, I. (2010). Konsument w koncepcji marketingu ekologicznego (A consumer in the concept of ecological marketing). ZN US Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu, 16, 59-68.
Zrałek, J. (2010). Czynniki motywujące konsumentów do zakupu ekologicznej żywności – wyniki badań bezpośrednich (Factors motivating consumers to buy organic food - results of direct research). ZN US Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu, 16, 391-400.
Żakowska-Biemas S., (2011). Bariery zakupu żywności ekologicznej w kontekście rozwoju żywności ekologicznej (Barriers to the purchase of organic food in the context of organic food development). Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering, 56(4), 216-220.
Jak rozpoznać żywność ekologiczną? (How to recognize organic food?). Pobrano 20 maja 2018 r. z: http://ekoexpo.pl/pl/zywnosc_ekologiczna.
Downloads
- Piotr Kułyk, Anna Gąsiorek-Kowalewicz, Rozwój zielonej gospodarki w krajach Grupy Wyszehradzkiej , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 2 (2018)
- Piotr Kułyk, Łukasz Augustowski, Zastosowanie modeli grawitacyjnych dla wybranych zbóż w handlu między UE a USA , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 4 (2018)
- Piotr Kułyk, Dysproporcje w wielkości finansowego wsparcia rolnictwa w wybranych krajach UE , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 3 (2016)
- Andrzej Czyżewski, Piotr Kułyk, Relacja ziemia-praca w warunkach finansowego wsparcia rolnictwa na przykładzie wybranych krajów świata i Unii Europejskiej-15 po 1986 r. , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 14 Nr 2 (2014)
- Andrzej Czyżewski, Piotr Kułyk, Płatności bezpośrednie a interesy polskiego rolnictwa , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 4 (2008)
- Andrzej Czyżewski, Piotr Kułyk, Uwarunkowania makroekonomiczne finansowego wsparcia rolnictwa w krajach BRCS , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 12 Nr 4 (2012)
- Andrzej Czyżewski, Piotr Kułyk, Konwergencja czy dywergencja mechanizmów wsparcia sektora rolnego? , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 8 (2009)
- Andrzej Czyżewski, Piotr Kułyk, Dobra publiczne w koncepcji wielofunkcyjnego rozwoju rolnictwa, ujęcie teoretyczne i praktyczne , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 11 Nr 2 (2011)
- Andrzej Czyżewski, Piotr Kułyk, Zmiany w otoczeniu makroekonomicznym rolnictwa w krajach Mercosur w długim okresie (1995-2011) , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 13 Nr 3 (2013)
- Andrzej Czyżewski, Piotr Kułyk, Makroekonomiczne uwarunkowania wsparcia sektora rolnego w Polsce i Unii Europejskiej , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 2 (2007)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.