Main Article Content
Article Details
Biuletynów Statystycznych GUS nr 7 z 2019 i 2020 r.
Gospodarka Mięsna 2020: COVID-19 zmienia zachowanie konsumentów. SIGMA-NOT Sp. z o.o. Warszawa, nr 8, s. 8.
Mazurkiewicz, P. (2020). Podczas pandemii Polacy rezygnują z mięsa. Rzeczpospolita, 10 sierpnia 2020 r.
Mroczek, R. (2017A). Ubój rytualny w Polsce – wybrane aspekty. Problemy Rolnictwa Światowego, 17(1), 106 115.
Mroczek, R. (2017B). Przemysł mięsny i drobiarski. W: J. Drożdż. R. Mroczek (red.), Przetwórstwo produktów pochodzenia zwierzęcego w Polsce w latach 2010-2016, seria „Monografie Programu Wieloletniego 2015-2019”, nr 68, IERiGŻ-PIB, Warszawa.
Mroczek, R. (2020). Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce. Przemysł Spożywczy, 3, 2-8.
Szczepaniak, I., Ambroziak, Ł., Drożdż, J., Mroczek, R. (2020). Przemysł spożywczy w obliczu pandemii COVID-19. Przemysł Spożywczy, 5, s. 2-7.
Zawadzka, D. (2020). Analizy Rynkowe, Rynek Mięsa, Stan i perspektywy IERiGŻ-PIB, Warszawa nr 58.
Roczniki Statystyczne GUS 2018, 2019
Strony internetowe:
www.eurostat.com
Downloads
- Robert Mroczek, Ubój rytualny w Polsce – wybrane aspekty , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 17 Nr 1 (2017)
- Mirosława Tereszczuk, Robert Mroczek, Wydajność pracy i koncentracja produkcji w polskim przemyśle spożywczym na tle krajów UE-28 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 1 (2018)
- Robert Mroczek, Pozycja przemysłu spożywczego w łańcuchu żywnościowym w Polsce na przełomie XX/XXI wieku , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 4 (2018)
- Robert Mroczek, Regionalne zróżnicowanie produkcji i konsumpcji mięsa na świecie w latach 2003-2015 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 3 (2016)
- Robert Mroczek, Sektor mięsa czerwonego w Polsce po przystąpieniu do UE , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 7 (2009)
- Robert Mroczek, Konkurencyjność produktów polskiego rolnictwa po wejściu do UE , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 2 (2007)
- Robert Mroczek, Determinanty i perspektywy rozwoju przemysłu mięsnego i drobiarskiego w Polsce w warunkach integracji z Unią Europejską , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 15 Nr 1 (2015)
- Robert Mroczek, Wpływ wspólnej polityki rolnej, handlowej i strukturalnej UE na polski przemysł spożywczy na przykładzie sektorów wrażliwych , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 4 (2008)
- Robert Mroczek, Mirosława Tereszczuk, Wydajność pracy jako jeden z elementów decydujących o międzynarodowej konkurencyjności polskiego przemysłu spożywczego , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 13 Nr 2 (2013)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.