Main Article Content
Article Details
Biuletyn Statystyczny GUS nr 1 (615). [2009]. GUS, Warszawa.
Charakterystyka gospodarstw rolnych [2000-2008 passim]. GUS. Warszawa.
Mały Rocznik Statystyczny 2008. [2008]. GUS, Warszawa.
Rocznik Statystyczny [2001-2007 passim]. GUS, Warszawa.
Rynek mięsa. Stan i perspektywy. [2008 ]. Analizy Rynkowe nr 35. IERiGŻ-PIB, ARR, MRiRW, Warszawa.
Sektor zbożowy, mięsny i napojów. Raport PW nr 25, IERiGŻ-PIB. Warszawa.
Szczepaniak I. [2009]: Międzynarodowa konkurencyjność polskiego sektora żywnościowego. [W:] Konkurencyjność przedsiębiorstw – ujęcie mezoekonomiczne. Olsztyn.
Urban R. [2006]: Stan głównych działów gospodarki żywnościowej po wejściu Polski do Unii Europejskiej. Sektor zbożowy, mięsny i napojów. Raport PW nr 25. IERiGŻ-PIB. Warszawa.
Urban R. [2009A]: Ocena stanu ekonomicznego przemysłu drobiarskiego, mięsnego i olejarskiego. Referat wygłoszony podczas Konferencji Komitetu Rolnictwa i Obrotu Rolnego Krajowej Izby Gospodarczej. Warszawa, 21.04. 2009 r.
Urban R. [2009B]: Stan ekonomiczny przemysłu mięsnego. Referat wygłoszony na Krajowym Kongresie Mięsnym organizowanym przez Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego. Warszawa 14 maja 2009 r.
Użytkowanie gruntów, powierzchnia zasiewów i pogłowie zwierząt gospodarskich.[2001-2008 passim]. GUS. Warszawa.
Downloads
- Anna Jaczewska-Kalicka, Perspektywy rozwoju ochrony zbóż w Polsce po przystąpieniu do Unii Europejskiej , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 7 (2009)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Robert Mroczek, Rynek mięsa w Polsce w dobie koronawirusa SARS-Cov-2 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 20 Nr 3 (2020)
- Robert Mroczek, Ubój rytualny w Polsce – wybrane aspekty , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 17 Nr 1 (2017)
- Mirosława Tereszczuk, Robert Mroczek, Wydajność pracy i koncentracja produkcji w polskim przemyśle spożywczym na tle krajów UE-28 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 1 (2018)
- Robert Mroczek, Pozycja przemysłu spożywczego w łańcuchu żywnościowym w Polsce na przełomie XX/XXI wieku , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 4 (2018)
- Robert Mroczek, Regionalne zróżnicowanie produkcji i konsumpcji mięsa na świecie w latach 2003-2015 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 3 (2016)
- Robert Mroczek, Konkurencyjność produktów polskiego rolnictwa po wejściu do UE , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 2 (2007)
- Robert Mroczek, Determinanty i perspektywy rozwoju przemysłu mięsnego i drobiarskiego w Polsce w warunkach integracji z Unią Europejską , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 15 Nr 1 (2015)
- Robert Mroczek, Wpływ wspólnej polityki rolnej, handlowej i strukturalnej UE na polski przemysł spożywczy na przykładzie sektorów wrażliwych , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 4 (2008)
- Robert Mroczek, Mirosława Tereszczuk, Wydajność pracy jako jeden z elementów decydujących o międzynarodowej konkurencyjności polskiego przemysłu spożywczego , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 13 Nr 2 (2013)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.