Main Article Content
Article Details
Bułkowska, M., Mroczek, R. (2016). Otoczenie zewnętrzne przemysłu spożywczego [w:] (red. Mroczek R.) przemiany strukturalne przemysłu spożywczego w Polsce i UE na tle wybranych elementów otoczenia zewnętrznego Program Wieloletni 2014-2019, IERiGŻ-PIB, Warszawa nr 12, s. 51.
Chechelski, P., Kwasek, M., Mroczek, R. (2016). Analiza kosztów produkcji w przemyśle spożywczym w Polsce i Unii Europejskiej [w:] Zmiany w otoczeniu przemysłu spożywczego zachodzące pod wpływem globalizacji. Wybrane problemy. Studia i monografie. IERiGŻ-PIB, Warszawa nr 164 s. 134.
Drożdż, J., Mroczek, R., Tereszczuk, M., Urban, R. (2013). Procesy dostosowawcze polskiego przemysłu spożywczego do zmieniającego się otoczenia rynkowego (3) Program Wieloletni 2011-2014, IERiGŻ-PIB, Warszawa, nr 75, 79.
Dybowski, G., Rycombel, D. (2011). Światowy rynek wieprzowiny i drobiu na tle bilansu zbóż pasz, Program Wieloletni 2011-2014, IERiGŻ-PIB, Warszawa, nr 17.
Rycombel, D., Wierzbicka, A., Zawadzka, D. (2012). Sytuacja na światowym rynku wołowiny i jej wpływ na polski sektor wołowiny, Program Wieloletni 2011-2014, IERiGŻ-PIB, Warszawa, nr 36.
Seremak-Bulge, J. (2016). Analizy Rynkowe, Rynek Mięsa, Stan i perspektywy IERiGŻ-PIB, ARR MRiRW, Warszawa nr 50.
Roczniki Statystyczne GUS 2005, 2009,2012 i 2015.
Tereszczuk, M. (2016). Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2015 roku. Gospodarka Mięsna, nr 3, 42-50.
Strona internetowa Amerykańskiego Departamentu Rolnictwa (USDA).
www.apps.fas.usda.qov/psdoline/psdQuery.aspx.
Downloads
- Katarzyna Kwiecińska, Jerzy Gębski, Małgorzata Kosicka-Gębska, Wyzwania dla rozwoju rynku dziczyzny w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 16 Nr 3 (2016)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Robert Mroczek, Rynek mięsa w Polsce w dobie koronawirusa SARS-Cov-2 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 20 Nr 3 (2020)
- Robert Mroczek, Ubój rytualny w Polsce – wybrane aspekty , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 17 Nr 1 (2017)
- Mirosława Tereszczuk, Robert Mroczek, Wydajność pracy i koncentracja produkcji w polskim przemyśle spożywczym na tle krajów UE-28 , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 1 (2018)
- Robert Mroczek, Pozycja przemysłu spożywczego w łańcuchu żywnościowym w Polsce na przełomie XX/XXI wieku , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 18 Nr 4 (2018)
- Robert Mroczek, Sektor mięsa czerwonego w Polsce po przystąpieniu do UE , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 7 (2009)
- Robert Mroczek, Konkurencyjność produktów polskiego rolnictwa po wejściu do UE , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 2 (2007)
- Robert Mroczek, Determinanty i perspektywy rozwoju przemysłu mięsnego i drobiarskiego w Polsce w warunkach integracji z Unią Europejską , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 15 Nr 1 (2015)
- Robert Mroczek, Wpływ wspólnej polityki rolnej, handlowej i strukturalnej UE na polski przemysł spożywczy na przykładzie sektorów wrażliwych , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 4 (2008)
- Robert Mroczek, Mirosława Tereszczuk, Wydajność pracy jako jeden z elementów decydujących o międzynarodowej konkurencyjności polskiego przemysłu spożywczego , Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego: Tom 13 Nr 2 (2013)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.